Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka i kolorowa sałatka porowa z szynką kukurydzą, jajkiem i czerwoną papryką idealna na każdą okazję. Polecam.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Kukurydzę odsącz na sicie. Jabłko obierz usuń gniazda nasienne. Pora pokrój w pół plasterki przelej wrzątkiem na sicie.
Szynkę, paprykę, jabłko i jajka pokrój w kostkę. Dodaj odsączoną kukurydzę i odciśniętego pora. Dodaj jogurt i majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Przed podaniem wstaw do lodówki na około godzinę żeby smaku się połączyły. Polecam.