Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pyszna i kolorowa sałatka. Z tanich i łatwo dostępnych produktów. Doskonała na drugie śniadanie, kolację lub piknik.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę /może być dowolna/ gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę ale bardzo drobną. Małe korniszonki kroimy w grubsze plasterki. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Do pokrojonych składników dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.