Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca sałatka ziemniaczna, czyli Kartoffelsalat, bardzo popularna u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy region Niemiec szczyci się się swoją wersją, każda rodzina ma swoje sekrety w przyrządzaniu tej potrawy. Łączy je jedno, są smaczne, idealne na kolację lub jako dodatek do innych dań.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w łupinkach w posolonej wodzie. Po lekkim wystudzeniu obierz a następnie pokrój w cienkie półplasterki.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i namocz przez chwilę w zimnej wodzie, żeby straciła ostrość.
Majonez, musztardę, pieprz wymieszaj i dodaj do ziemniaków cebuli i jajek. Dokładnie wymieszaj i dodaj soli jeśli potrzeba i ewntualnie odrobinę zielonej dymki.
Pozostaw chwilę do przegryzienia się składników.
Smacznego!