Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna i zabawna propozycja podania sałatki. Sezon nasturcji trwa i ten lekko chrzanowy posmak wykorzystałam w tej sałatce.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce, przełożyć na sitko. Liście nasturcji, anchois, cebule, sok z cytryny i szczyptę soli rozdrobnić w malakserze. Powstałą masę połączyć z roztartym serem, przyprawić pieprzem i ew. solą. Z masy formować kształt truskawki. Każdą truskawkę obtoczyć w burakach, posypać sezamem i wetknąć kawałek natki lub estragonu.
Schłodzić w lodówce. Podajemy z liśćmi nasturcji skropionymi sokiem z cytryny.