Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 68
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 68
Składniki
Orzechy prażymy na suchej patelni, studzimy, kroimy na kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Z ½ cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Jogurt majonez, miód, natkę pietruszki skórkę z cytryny mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Łodygi selera kroimy na plasterki, liście siekamy. Z jabłek wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Winogrona myjemy i osuszamy.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Mieszamy jabłka seler i winogrona. Skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy dresingiem. Podajemy na kaszy bulgur i liściach sałaty. Posypujemy orzechami i rodzynkami