Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Bartuś to ciekawa wariacja na temat sałatki ziemniaczanej, tak przecież przez wszystkich lubianej. Jednak ta wersja jest znacznie bardziej mięsna, a marchewka dodaje jej delikatności. Duża liczba jajek z pewnością przypadnie do gustu osobom trenującym i aktywnym fizycznie. Kremowy majonez nadaje pikanterii i odrobiny kwaskowatości. Doskonale scala wszystkie składniki.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24480
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24480
Składniki
Marchewki i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż warzywa do garnka i zalej wodą. Dodaj 1 łyżeczkę soli i zagotuj. Trzymaj całość na ogniu przez ok. 10 minut, do miękkości. Odcedź i przepłucz zimną wodą. Przenieś warzywa na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar wody.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i pokrój w kostkę o podobnej wielkości.
Groszek odcedź.
Wszystkie składniki przenieś do miski.
Na koniec jabłko obierz ze skórki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dołóż je do pozostałych składników.
Do sałatki dodaj majonez i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Sałatkę Bartuś podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną siekanym szczypiorkiem.