Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu sałatka. W smaku przypomina cheeseburgera. Idealnie nada się na przyjęcia lub na kolację.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso mielone podsmażamy na oleju. Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem i paprykami, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Sos: cebulę drobno siekamy, ogórka kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy majonez, ketchup, musztardę i jogurt naturalny, dodajemy cebulę, ogórek, sól, pieprz i ponownie mieszamy. Bułki do hamburgerów przekrajamy wzdłuż, spody kroimy w kosteczkę, górną część na 4 części. Pokrojone bułki rumienimy na patelni na grzanki. Sałatę myjemy i siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce. Ogórka kroimy w kostkę lub plasterki. W szklanej misce układamy warstwowo: spody bułek, 2/3 sałaty, połowę sosu, mięso, ogórek, ser, sos, sałata i na samą górę bułki. Sałatkę najlepiej jeść świeżo zrobioną. Smacznego!