Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka brokułowa z jajkami, wędzonym żółtym serem, wędzonym filetem drobiowym oraz sosem jogurtowo-chrzanowym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki , wrzucamy do lekko posolonego wrzątku, gotujemy ok. 3 min, odsączamy i studzimy. Żółty ser wędzony /u mnie ser radamer/ i wędzonego fileta drobiowego kroimy w kostkę. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki i mieszamy /lub układamy warstwowo/. Jogurt mieszamy z majonezem i chrzanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i kilka minut przed podaniem polewamy sałatkę.