Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna włoska sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazyli. Składa się z pokrojonych w plastry i ułożonych na przemian pomidorów i mozzarelli, skropiona oliwą z dodatkiem bazyli. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Można podać z grzankami z bagietki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidory pokroić w plasterki. Mozzarellę wyjąć z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć na przemian na talerzu. Sałatkę doprawić świeżo zmielonym pieprzem i polać 2 łyżkami oliwy. Solą doprawić przed podaniem. Można też posypać suszonym oregano.
Sałatkę można podać z grzankami z bagietki. Smacznego.