Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Sałata lodowa w połączeniu z zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami i ziarnami granatu stanowią cudowne połączenie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Granat nacinamy przy ogonku, ściągamy skórkę i nacinamy go w kilku miejscach wzdłuż białej skórki. Następnie dzielimy go na małe części wyciągamy pestki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Oliwę z oliwek, sok z cytryny miód i przyprawy ze sobą. Gotowym sosem polewamy sałatkę.