Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z porem zawsze cieszą się powodzeniem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pora, białą część, pokroić w półplasterki na ok 1/2 cm kawałki. Umieścić na sicie i przelać najpierw gorącą, a następnie zimną wodą. Pozostawić żeby por obciekł. Mrożony zielony groszek ugotowaf w osolonej wodzie ok 5 minut. Odcedzić na sicie i przelać zimną wodą. Warzywa umieścić w salaterce i dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny, majonez i sól. Dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa do podania. Smacznego.