Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sałatka dla dbających o sylwetkę i zdrowe odżywianie, przy tym wszystkim świetnie smakuje. Idealna jako dodatek do obiadu.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Do miski wrzucamy mieszankę sałat (tu oczywiście wielka dowolność co do gatunków, ja osobiście używam mieszanki z rukolą dostępnej w biedronce, akurat ten rodzaj ma fajne gatunki i dobrze z całością smakuje).
Kroimy w kostkę pomidory, paprykę i ser feta. Wrzucamy do miski z sałatą.
Jogurt naturalny dokladnie mieszamy z łyżką ketchupu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich i 2 łyżeczkami curry. Tak przygotowanym sosem zalewamy sałatę i delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Na suchej patelni prażymy garść słonecznika i pestek dyni. Studzimy i posypujemy sałatkę (można wymieszać tak aby w każdej porcji były wszystkie składniki, pozostawiając trochę ziaren do posypane po górze dla lepszej prezencji).