Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na przystawkę, dodatek do dania głównego czy grilla
Miski, trzepaczka, deska, nóż kuchenny, łyżeczka, łyżka stołowa
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 128
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 128
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 128
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonać obróbkę wstępną warzyw. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, ogórka w średnią kostkę, oliwki w plasterki. Sałatę lodową,,rozerwać'' dłońmi. Ser feta pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. W tym czasie sporządzić domowy sos winegret. Do małej miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżeczkę miodu i ostrej musztardy dijon. Wycisnąć kilka kropel cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Połączyć tak przygotowany dressing z sałatką. Smacznego!