Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Popularna i dobra sałatka gyros z kapustą pekińską sosem kebab -gyros z warstwą chipsów o smaku grillowanych warzyw, na imprezach rodzinnych niezastąpiona, zapraszam do wypróbowania jej w tej nowej wersji! U mnie hit każdej grillowej imprezy. Polecam spróbować .
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy cieniutko, cebulkę szatkujemy drobno. Resztę warzyw kroimy w kostkę. Mięso myjemy kroimy oprószamy przyprawą do gyrosa, smażymy do miękkości na oleju. Studzimy. Poszatkowaną kapustę mieszamy z cebulką układamy pierwszą warstwę w naczyniu szklanym polewamy sosem kebab gyros.
Następnie wykładamy warstwę mięsną.Przykrywamy znów warstwą z kapusty.Smarujemy cienko majonezem, układamy pozostałe składniki tak aby ogórki były na wierzchu, delikatnie solimy całość, polewamy ketchupem, przykrywamy reszta kapusty i chipsami.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.Podajemy.