Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros z czerwoną kapustą
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić i wygnieść w dłoniach i odstawić do momentu, aż kapusta odpowiednio zmięknie. Filet z kurczaka pokroić, doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć. Por pokroić i przelać wrzątkiem na sicie. Do miski przekładamy kapustę, filet z kurczaka, por, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę oraz ogórki. W misce przygotować sos. Majonez wymieszać z ketchupem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Sałatkę polać przygotowanym sosem, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!