Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz prostej w przygotowaniu, ale smacznej i orzeźwiającej sałatki na imprezę, skorzystaj z naszej propozycji. Jest gotowa w zaledwie 10 minut, więc nawet zjawienie się niespodziewanych gości nie będzie problemem. Sałatka najlepiej smakuje podana w towarzystwie klasycznych naczosów.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Czerwoną fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Odstaw na bok.
Ogórka, cebulę, paprykę i pomidory pokrój w kostkę. Papryczkę rozkrój na pół, pozbądź się pestek i pokrój w plastry. Pietruszkę posiekaj.
Przygotuj dressing. Do słoiczka wlej oliwę, cytrynę i miód. Dodaj wszystkie przyprawy. Słoik zakręć i potrząśnij nim energicznie kilka razy, do połączenia się składników.
Wszystkie warzywa przełóż do miski i polej dressingiem. Całość wymieszaj. Imprezową sałatkę podawaj w towarzystwie naczosów.