Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna sałatka na święta. Prosta w przygotowaniu, z kilku składników. Jest bardzo kremowa, a to za sprawą sosu. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 172
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 172
Składniki
Jajka gotujemy na twardo.
Od pora odetnij korzeń i zieloną część. Białą część pora opłucz pod wodą następnie przekrój wzdłuż na pół i pokrój na cienkie paseczki. Pokrojonego pora przełóż na gęste sito i przelej wrzątkiem. Następnie odcedź pora na sitku.
Jajka obierz ze skorupki. 5 z nich pokrój w drobną kostkę. Dwa jajka pokrój w ósemki.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Składniki sosu połącz w jednej misce.
Por wymieszaj z kukurydzą i jajkami pokrojonymi w kostkę. Składniki wymieszaj. Polej sosem. Sałatkę udekoruj jajkami pokrojonymi w ósemkę (ja dodatkowo sałatkę ozdobiłam rzeżuchą i plasterkami pora). Sałatkę jajeczną wymieszaj z sosem dopiero przy nakładaniu.