Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Składniki
Żółty ser i ogórki ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach. Z ogórków odlewamy sok. Następnie mieszamy ser i ogórki z 4 łyżkami majonezu. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy. Oddzielamy białka od żółtek, osobno ścieramy na tarce o małych oczkach. do białek dodajemy 2 łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Szczypiorek drobno siekamy. Tuńczyka osączamy, rozgniatamy widelcem, doprawiamy pieprzem. Mieszamy z 1 łyżeczką majonezu. Na talerzu układamy z krakersów (5x2). Na krakersy wykładamy masę serowa z ogórkiem. Przykrywamy drugą warstwa krakersów, następnie wkładamy masę z tuńczyka, przykrywamy trzecią warstwą, wykładamy masę z białek. Przykrywamy krakersami. Wierzch smarujemy 2 łyżkami majonezu, posypujemy żółtkami i szczypiorkiem. Schładzamy