Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki i marchew gotuje się do miękkości w mundurkach ( w osolonej wodzie). Jaja 8 minut od zagotowania. Najłatwiej najpierw zrobić sos w misce, czyli dodać musztardę, jogurt i majonez i groszek- łatwiej będzie go wymieszać. `Jeśli sałatka nie będzie zjedzona w ciągu trzech dni to lepiej zrezygnować z jogurtu. `Przy krojeniu można sobie pomóc krajaczką do warzyw, metalowe kółko z siatką. `Jeśli sałatka ma być łagodniejsza to można użyć pora zamiast cebuli. Na koniec całość trzeba jeszcze doprawić solą i pieprzem i łagodnie przemieszać aby jaja i warzywa się nie zmieniły w masę. `Jeśli sałatka jest zbyt sucha a nie mamy majonezu, to można dodać chlust oleju rzepakowego i trochę soku z cytryny. Smacznego :)