Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. U mnie w jesiennej odsłonie z marynowanym grzybkiem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 799
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6298
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 799
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6298
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Groszek zielony osączyć na sicie. Ogórki i grzybki można delikatnie przepłukać i osuszyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Jabłka przed pokrojeniem obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Cebulkę ze szczypiorem drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do salaterki i dodać pieprz młotkowany z kolendrą, majonez i sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Sałatkę pozostawić w lodówce na ok 2 godz, żeby smaki się połączyły. Smacznego.
Do sałatki można dodać ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, jeśli ktoś lubi.