Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jesienna to nie tylko pyszna propozycja, ale przede wszystkim dostarczająca różnorodnych i cennych składników odżywczych. Króluje w niej upieczona i pyszna dynia oraz dokładnie dobrane dodatki.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1041
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1041
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 120
Składniki
Dynię obierz, pokrój w średniej wielkości kostkę, skrop oliwą i posól. Wyłóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut aż się delikatnie zarumieni.
Rukolę umyj i osusz, a następnie przełóż do dużej miski. Z granatu wyłuskaj ziarenka i dodaj do rukoli. Do miski dołóż upieczoną dynię i parmezan. Całość połącz.
Wymieszaj oliwę, miód, sok z cytryny i sól. Polej sałatkę jesienną tuż przed podaniem. Wtedy też udekoruj ją ulubionymi nasionami, np. słonecznikiem.