Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka latino nawiązuje do wyrazistych i nieco pikantnych smaków meksykańskich. Jest pełna warzyw i przypraw, a sos majonezowo-jogurtowy scala ze sobą wszystkie smaki i tworzy wyjątkowe, niezapomniane połączenie. Danie świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, szczególnie grillowanych czy smażonych, ale może stanowić też samodzielny lunch, przystawkę czy propozycję na imprezy i wydarzenia rodzinne.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Sałatę rzymską rozerwij w dłoniach na małe kawałki i przełóż do miski.
Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, a fasolę dodatkowo przepłucz krótko pod zimną wodą. Wysusz i przenieś do sałaty.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Pomidory umyj i pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.
Paprykę umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na krótkie i cienkie paseczki.
Przenieś warzywa do pozostałych składników sałatki. Dodaj posiekaną kolendrę.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki przenieś do miski i dobrze wymieszaj. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę latino podawaj po schłodzeniu w lodówce.