Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowa, która zapewne posmakuje każdemu :-)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia. 2. Ulubiony makaron (u mnie tzw. rurki) gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzony także zostawiamy do wystygnięcia. 3. Na patelni po mięsku podsmażamy cebulkę, poprzekraiwane na pół luście szpinaku oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. 4. Makaron, mięso i warzywa przekładamy do miski. Oliwki kroimy w plasterki i także dodajemy. 5. Do miski dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!