Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna smaczna wersja sałatki makaronowej, bardzo mi posmakowała i zostaje w menu na stałe:) źródło:domowe-potrawy.pl
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i posiekać nożem.
Por drobno pokroić, posypać obficie solą i pozostawić na 10 minut, następnie ugnieść dłońmi.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Makaron wymieszać z jajkami, porem, odsączoną z zalewy kukurydzą, ogórkiem i serem. Dodać majonez, musztardę, przyprawić sól i pieprz, ewentualnie zmiażdżonym czosnkiem i lubczykiem. Można dodać świeżą paprykę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.