Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe kokardki z tuńczykiem, jajkami, papryką i ogórkami konserwowymi z dodatkiem majonezu, doprawione solą, pieprzem i curry. Sałatka o lekko pikantnym smaku. Świetne danie do pracy:)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Mieszamy. Najlepiej odstawić sałatkę na kilka godzin by smaki "się przegryzły".