Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem wiosna, dlatego coraz więcej wolnego czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Częstym sposobem na wiosenne lenistwo jest grillowanie. Warto zaskoczyć swoich gości nowymi pomysłami kulinarnymi. Ciekawym pomysłem może być sałatka ze szpinakiem, pestkami dyni, suszonymi owocami i grillowanym mięsem.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1058
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1058
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11060
Składniki
Sos: Ogórka, cebulę i koperek siekamy na jak najdrobniejsze części, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i dodajemy curry, a następnie sól i pieprz.
Sposób przygotowania: Na talerz wykładamy umyty, świeży szpinak. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki i układamy na szpinaku. Całość posypujemy kiełkami brokułów (ilość wedle uznania). Polewamy sosem duńskim, a następnie układamy grillowane plastry boczku i posypujemy pestkami dyni oraz suszonymi kawałkami ananasa.