Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas nikogo nie trzeba namawiać na taką sałatkę.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Sałatę lodową pokroić/poszarpać na mniejsze kawałki. Dokładnie umyć, odwirować i poukładać na półmisku. Zrobić taką poduszkę. Na sałacie rozsypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulkę. Następnie pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Jajka można delikatnie oprószyć solą i drobnym mielonym czarnym pieprzem. Oliwki pokrojone na połówki. Rozłożyć suszone pomidory krojone w paseczki. Salami pokrojone w paseczki. Posypać kaparami i pestkami dyni. Oliwę ze słoiczka z pomidorami wymieszać z sokiem z cytryny, sokiem z pomarańczy, miodem, pieprzem młotkowanym z kolendrą, solą do smaku. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego.