Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie długiego, majowego weekendu warto cieszyć się piękną pogodą i nie poświęcać zbyt wiele czasu na gotowanie. Właśnie z tego powodu warto uruchomić grilla, a do mięs z rusztu podać nieskomplikowaną, ale pyszną sałatkę ziemniaczaną. Ta idealna sałatka na majówkę z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz je dokładnie, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Jeśli masz do dyspozycji młode ziemniaki, wystarczy je dobrze wyszorować, nie trzeba wtedy ich obierać po ugotowaniu. Przełóż gotowe ziemniaki do dużej miski.
Rzodkiewki umyj, osusz, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Ogórki konserwowe posiekaj w półplasterki. Dodaj do ziemniaków.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do pozostałych składników.
Teraz dodaj majonez, musztardę francuską, sól i pieprz. Na koniec przełóż też posiekany świeży szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.