Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka oklaski to zdrowa i chrupiąca sałatka pełna smaków i witamin. Ogórek i rzodkiewka są orzeźwiające i idealnie komponują się ze sobą. Danie to niesie ze sobą podmuch zbliżającej się wiosny, nowalijek i budzącej się natury. Wszystkie składniki połączone są delikatnym winegretem, który dopełnia smak i łączy ze sobą wszystkie produkty. Danie jest delikatnie pikantne i pieprzne, ale z pewnością warte grzechu.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
Składniki
Wszystkie warzywa umyj. Ogórka pokrój najpierw wzdłuż na ćwiartki, a następnie w cienkie plasterki. Rzodkiewki także pokrój w cienkie półplasterki. Zieloną cebulkę posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, a następnie posiekaj je w kostkę o podobnej wielkości co reszta składników. Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce umieść wszystkie składniki na dressing. Wymieszaj je do uzyskania jednolitej konsystencji. Zalej sosem sałatkę. Całość dobrze wymieszaj. Sałatkę oklaski podawaj po schłodzeniu w lodówce przez kilka godzin.