Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.