Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z podsmażonymi pieczarkami, gotowanymi jajkami, papryką i kiszonymi ogórkami.Wersja bezmięsna ale wędlina będzie świetnym uzupełnieniem składników:)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę ale przed dodaniem do innych składników odsączamy na sicie. Do przygotowanych składników dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy. Do sałatki możemy dodać szczypiorek, żółty ser lub kukurydzę.