Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra sałatka(nie jest mdła)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki .
Pory myjemy a następnie przecinamy wzdłuż na połowę.Białą część kroimy w cieniutkie pół krążki 2mm. (zieloną częśc odrzucamy)Tak pokrojone pory wrzucamy do gotującej się i osolonej wody-sparzamy je przez kilka minut i odcedzamy. Ostudzone dodajemy do pieczarek.
Jajka kroimy w kostkę.
Następnie groszek i kukurydzę odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników.
Majonez mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany , pieprzem i solą.
Tak przygotowane składniki mieszamy i wstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!