Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posiłki na śniadanie nie mogą być skomplikowane i muszą zajmować niewiele czasu, dlatego tę sałatkę poranną przygotujesz w mniej niż 30 minut. Z powodzeniem możesz zabrać tę przekąskę jako lunch do pracy lub zjeść ją na kolację. Sałatka składa się z prostych składników, które zazwyczaj masz w kuchni, lecz ich połączenie zaskakuje, a aromatyczny dressing nadaje całości charakteru. Przekąskę możesz zjeść samodzielnie, z kromką chleba, omletem lub jajecznicą.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 71
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 71
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz, a następnie pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę, a żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Orzechy posiekaj na taką wielkość, jak lubisz.
Umyj i oczyść pieczarki, a następnie pokrój je w kostkę lub półplasterki. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć grzyby, lekko posól i przesmażaj na średnim ogniu około 12-15 minut, aż staną się miękkie i powstały sok odparuje. Przełóż pieczarki na talerz. Pieczarki możesz też ugotować i po wystudzeniu pokroić w kostkę. Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulkę, po chwili dodaj czosnek i smaż jeszcze 1-2 minuty, aż warzywa zaczną pachnieć.
Do miski wrzuć przygotowane pieczarki, ugotowane jajka oraz cebulkę z czosnkiem, dodaj posiekaną zieleninę (jeśli używasz), szynkę, ser i orzechy. Wymieszaj składniki.
Do szklanki lub miseczki przełóż majonez, musztardę, sok z cytryny i wymieszaj energicznie widelcem. Polej sosem sałatkę i wymieszaj, aż dressing pokryje równomiernie całość. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj od razu i przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku.