Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywa z dynią oraz ugotowanym filetem z kurczaka posmakowały całej rodzince. Podane na zielonej sałacie były ozdobą stołu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Składniki
Filet z kurczaka umyć a następnie ugotować . Ugotowane mięso pokroić w cieniutkie paseczki. Marchewki i ziemniaki obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w słomkę. Cebule obrać i pokroić w piórka. Dynie obrać ze twardej skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa oddzielnie podsmażać na dobrze rozgrzanym oleju do miękkości , a następnie połączyć z sobą dodając przygotowane wcześniej mięso. Jeszcze chwile podsmażać cały czas mieszając doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia wystudzić połączyć z majonezem i wymieszać. Na płaskim półmisku ułożyć opłukane ,osuszone liście sałaty, na sałacie ułożyć gniazda z powstałej sałatki . W środku zrobić wgłębienie. Z ugotowanych jajek wyjąc żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z posiekanym koperkiem i majonezem. Doprawić pieprzem i solą do smaku. W środek każdego gniazda nałożyć przygotowaną masę z żółtek.