Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która pamięta czasy, kiedy to rodzice wraz z sąsiadami urządzali domówki, a z magnetofonu na taśmy szpulowe płynęły piosenki Elvisa Presleya :) Każda pani domu miała wtedy w spiżarni grzybki marynowane, a dostęp do świeżych jajek był w zasięgu ręki. Do tego jeszcze cebula, majonez i sałatka gotowa. Podawana była z dodatkiem szynki gotowanej, lenczu czy mortadeli. Mówię Wam, pychota :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
Cebule posiekać w kostkę, sparzyć wrzątkiem na sitku, następnie zahartować zimna wodą, dobrze odsączyć.
Jajka i grzybki pokroić w grubszą kostkę, połączyć z cebulą, majonezem, solą, cukrem i pieprzem, dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Ułożyć na salaterce na przemian: wędlinę / sałatkę.
Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.