Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie.smaczne,troszke pikantne ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7259
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7259
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Składniki
Przygotowanie
W rondelku przesmazyc pokrojona cebule,czosnek,imbir.Nast dodac marchewka pokrojona w plasterki,ale poprzednio usunac slodki miaz.Ugotowac ryz bez soli,(przelac przez sitko i pozostawic do okapania)W innym garnuszku gotowac piers,tak dlugo az bedzie mozna kawalki rozdzielac widelcem,
Wrzucic marchewke do cebuli ,dodac mrozony groszek,Dusic to az marchew bedzie miekka.Nast wrzucic do tego pokrojona widelcem piers.Do rondelka wlac troszke oleju i wbic jajko ,szybko mieszac.Wlac to do reszty.
Wrzucic ugotowany ryz do zasmazki ,wsypac 1lyzeczke soli,pieprz(bardzo duzo,pieprz daje ten superowy smak).Deliktanie wymieszac uwazajac zeby ryz sie nie zepsul.