Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prostą sałatkę warzywną z dodatkiem mortadeli, o której większość z nas zapomniała. Zamiast drogiej kiełbasy dodałam zwykłą mortadelę i sałatka smakowała bardzo pysznie, szybko zniknęła ze stołu.
nuż , miska , drewniana łyżka do mieszania,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie. Mortadelę pokroić w plastry, a następnie w kostkę. Marchew, pietruszkę oraz seler ugotować do miękkości, po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę, to samo zrobić z cebulą obrać i pokroić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w większą kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy oraz kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy na sicie. Ryż przełożyć do miski dodać pokrojoną mortadelę oraz pozostałe przygotowane składniki. Do całości dodać majonez przyprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie dokładnie wymieszać. Podawać na liściach sałaty zielonej.