Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna na przekąskę, do pracy, na kolację czy jako dodatek do grillowanych mięs. Tak przepyszna sałatka z pomarańczą to prawdziwa uczta dla podniebienia szczególnie dla miłośników serów :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 343
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 343
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Migdały i orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Pomarańczę obrać ze skórki (usuwając białe części - albedo) i pokroić na plasterki. Ser blue i camembert pokroić w trójkąty. Cheddar i grana padano zetrzeć na wiórki. Cebulę pokroić w pióra.
Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć roszponką, pomarańcze, sery i cebulę. Posypać migdałami i orzechami. Polać dresingiem.