Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
matiasy myjemy, osączamy, zalewamy mlekiem - moczymy ok. 1 godz.
ugotowane ziemniaki studzimy i kroimy w grubą kostkę
cebulę w półtalarki lub piórka - wg upodobań. możemy ją dodatkowo oprószyć odrobiną cukru i odstawić na ok. 15 min. aby puściła sok
wymoczone, osuszone matiasy kroimy w paski ok. 3 cm
do ziemniaczków dodajemy cebulę i śledziki
w osobnym naczyniu mieszamy sos: śmietanę z majonezem i przyprawami, octem i cukrem. jeśli uznamy, że jeszcze czegoś mu brak, przyprawiamy wg uznania. tak przygotowanym sosem zalewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
gotową wstawiamy do lodówki na 24 godz. - jest smaczna dopiero, gdy się przejdzie:)
proporcje w przepisie są dowolne - ja zawsze mam z tym problem, dlatego wszystko robię na oko:)
smacznego:)