Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie z dodatkiem zielonego groszku, jajka, jabłka oraz cebuli w majonezowo - jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy. Świetna propozycja zarówno na święta, imprezy, spotkania rodzinne jak i kolację.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Śledzie wypłukać pod zimną wodą, następnie wymoczyć w wodzie przez ok pół godz. Jeśli dalej będą zbyt słone czynność powtórzyć. Gotowe, osuszone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać z sosem.