Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dobra na każdą okazję – na rodzinne spotkania, imieniny, święta czy po prostu na kolację. Ja dodaję do niej jajka pokrojone na połówki, ale możemy je pokroić w kostkę – jak wolimy. Do tego swojski chlebek i nic więcej nie trzeba :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12780
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12780
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Śledzie kroimy w grubą kostkę (powinny być w occie, ale zdarza mi się je zastąpić wymoczonymi filetami solonymi). Cebulę, marynowane pieczarki i ogórka kiszonego również kroimy w grubszą kostkę (podane ilości są przykładowe - wszystko zależy od wielkości a głównie od naszego smaku). Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy majonez, śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka kroimy na pół i przekładamy warstwowo - sałatka, jajka, sałatka.