Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledziki bardzo lubię. Lubię też wymyślać nowe smaki. Połączyłam śledzie z kilkoma składnikami i wyszła pyszna sałatka. Sprawdzi się na co dzień, ale też jako przekąska dla gości.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Filety śledziowe namoczyć w wodzie. Miałam filety w oleju. Moczyłam 2 godziny. Jeśli macie filety z beczki to trzeba je moczyć nawet 8-9 godzin wymieniając wodę. Wymoczone śledzie pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski. Resztę warzyw również pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Na koniec dodać koperek, majonez, śmietanę, przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki.