Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa sałatki szopskiej wywodzi się od białego sera, charakterystycznego dla kuchni bułgarskiej. Kolorowe warzywa najlepiej układać warstwowo, wtedy świetnie się prezentuje i jest przygotowana w taki sposób, jak na Bałkanach.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 430
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Pomidory pokrój w grubą kostkę, to samo zrób z oczyszczoną papryką. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Ogórki obierz i pokrój w średniej wielkości kawałki. Wszystkie warzywa przełóż na głęboki półmisek albo do miski.
Przygotuj sos, mieszając oliwę z oliwek wraz z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Polej warzywa i wszystkie składniki wymieszaj.
Teraz przyszedł czas na przygotowanie sera. Zetrzyj go na tarce o grubych oczkach. Posyp tuż przed podaniem sałatki. Na koniec dołóż kilka oliwek.