Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, choć wygląda na pracochłonna, szczególnie lubiana przez Panów ;) idealna do grilla i na imprezę
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Uwaga: składniki można przygotować dzień wcześniej, sałatkę układać w dniu podania, min 1 godzine przed podaniem. Porcja na dużą salaterkę.
ryż ugotować na sypko w dużej ilości wody (18min), pierś z kurczaka podzielić na drobne kawałki, wymieszać z przyprawą do gyrosa, smażyć do miękkości na tłuszczu (smalec lub olej).
Cebulę pokroić na wiórki, na niej skroić 4 pomidory, posolić, popieprzyć. Wsypać do salaterki ryż, na ryż pierś z kurczaka (wszystko wystudzone) Polać warstwę ketchupem, na to pokrojone w "6" lub "8" jajka, posolić, popieprzyć. Na jajka kroimy pozostałe pomidory, solimy, pieprzymy. Pomidory przykrywamy warstwą majonezu, na wierzch sypiemy pokrojona papryka lub szczypiorkiem. schować do logówki na "przegryzienie"