Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Serki topione zamrozić. Białka oddzielić od żółtek. Osobno pokroić w drobną kostkę. Cebule, paprykę drobno posiekać (osobno). Kukurydzę odsączyć na sitku. Marchewki ugotować i pokroić w kostkę. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od pokrojonych białek z jajek, następnie posypujemy je startymi na grubych oczkach tarki zamrożonymi serkami topionymi, doprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładami 3-5 łyżkami majonezu, dalej mamy warstwę cebuli, kukurydzy, papryki, marchewki i żółtek jajek. Doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy 3-5 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serki topione najlepiej zostawić na noc w zamrażalniku. W wersji szybkiej sałatki nie mrożę ich, a rozcieram z majonezem.