Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zimna przystawka, sałatka warstwowa z sosem z jogurtów greckich z majonezem, makaronem i warzywami.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5268
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5268
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Jogurty greckie mieszamy z 4 łyżkami majonezu. Wymyty filet z kurczaka osuszamy ręczniczkiem papierowym, kroimy w kostkę mieszamy w przyprawie gyros i smażymy do miękkości. Papryki kroimy w kostkę, każdy kolor w osobnej miseczce. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Makaron gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, na al dente.
Układamy warstwy od dołu: warstwa smażonego kurczaka z przyprawą gyros sos jogurtowo majonezowy warstwa z czerwonej papryki warstwa sosu warstwa z drobno pokrojonych ogórków konserwowych warstwa sosu warstwa kurczaka warstwa sosu warstwa z żółtej papryki warstwa ogórka warstwa sosu warstwa z makaronu warstwa sosu warstwa kukurydzy z zielonym groszkiem Ułożoną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego!!!