Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez glutenowa, nie zawiera makaronu, ryżu czy ziemniaków tylko jajka, kukurydzę, ananasy, słowem samo dobro, serdecznie polecam :-)
Tarka warzywna, ewentualnie sitko do jajek
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Składniki
1. 6 jajek gotujemy na twardo. 2. Słoik selera konserwowego odsączamy na sicie. 3. Kawałek pora bardzo drobno siekamy i wrzucamy do miski. 4. Plastry ananasa z puszki kroimy na drobne kawałki i odsączamy na sicie. 5. Kawałek żółtego sera trzemy na tarce o dużych oczkach. 6. Następnie do miski wrzucamy por, seler, kukurydzę, ananasa i mieszamy. 7. Dodajemy starty ser żółty. Mieszamy. 8. Teraz czas na jajka. Można użyć takiego sitka, jak widać na zdjęciu, albo po prostu jajka drobno posiekać i dodać do miski. Mieszamy. 9. Dodajemy kilka łyżek majonezu, mieszamy. 10. Jeszcze przyprawy: sól i pieprz, mieszamy, przekładamy do ładnej miski i chowamy do lodówki. Najlepiej ta sałatka smakuje schłodzona i z domowym chlebkiem. Smacznego :-)