Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspominałam już, że kocham sałatki? Nie? W takim razie teraz to oświadczam. Moje słowa potwierdza poniższy wpis: sałatka arbuzowa z serkiem feta. Pyszności... do tego tanio i szybko. Polecam!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy na sicie. Miąższ arbuza delikatnie wydrążamy ze skóry, jednocześnie usuwając z niego pestki. Z całego miąższu odważamy 500 g, tyle potrzebujemy. Resztę możemy wykorzystać do zrobienia pysznego koktajlu. Odważony miąższ kroimy w kostkę, mieszamy z sałatą i serem feta. Całość oprószamy odrobiną mielonego pieprzu i skrapiamy miodowym dressingiem. Gotową sałatkę podajemy w arbuzowej misie.
Smacznego.