Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i orzeźwiająca sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na letnie upały.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Pierś z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, musztardą i miodem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Mięso wraz z naczyniem wstawiamy do parowaru parujemy przez 45 minut. Gdy mięso się gotuje na parze przygotowujemy bazę sałatki. Do słoiczków wkładamy listki szpinaku, schłodzonego w lodówce i pokrojonego w kostkę arbuza. Następnie układamy warstwę z cienko pokrojonej cukinii. Na warstwie z cukinii układamy kostki fety. Jeszcze ciepłego kurczaka kroimy w kostkę. Układamy go na wierzchu. Posypujemy pestkami granatu i skrapiamy olejem. Możemy również lekko posypać solą i pieprzem. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.