Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado, rzodkiewką i oliwkami w sosie czosnkowym.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 104
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 104
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Składniki
Sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny , dodajemy majonez , przeciśnięty przez praskę czosnek , solimy , pieprzymy, dokładnie mieszamy. Dobrze kiedy sos ma czas na przegryzienie się i nabranie ostrego charakteru, dlatego odstawiamy go do lodówki ( 30 min - 60 min). Dojrzałe awokado obieramy i kroimy w kostkę ( umowną , nie za dużą nie za małą ), również rzodkiewki kroimy w kostkę , oliwki natomiast wzdłuż na pół. Gotowym sosem zalewamy pokrojone wcześniej warzywa, mieszamy ,zajadamy. Sałatka najlepiej smakuje z pieczywem. Smacznego :)